ГоловнаСвіт

СБУ опинилася в центрі польського секс-скандалу

Українська спецслужба нібито цікавилася віп-клієнтами борделів.

СБУ опинилася в центрі польського секс-скандалу
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України могла цікавитися інформацією про польських політиків і бізнесменів, які заходили в борделі двох українських сутенерів, йдеться в публікації газети Rzeczpospolita.

2018 року в Польщі винесли вирок громадянам України Євгену і Олексію Р., які півтора десятка років володіли ескорт-службою в Підкарпатському воєводстві. Газета отримала доступ до частини кримінальної справи проти братів, де сказано, що ще 2011 року їх адвокат повідомив у місцеву прокуратуру про "шпигунство проти Польщі".

Брати заявляли, що з 2007 року Служба безпеки України запрошувала їхніх танцівниць на бесіди, під час яких цікавилася клієнтами ескорт-агентств, зокрема "політиками і бізнесменами", і питала про матеріали у вигляді "CD і флешок".

"Вони запитували, яким бізнесом ми займаємося, скільки у нас клубів, хто на нас працює, які у нас ділові і політичні зв'язки. Вони питали, які конкретно політики і бізнесмени бувають у наших закладах", - говорив у своїх свідченнях один з братів.

Польська прокуратура заявила, що не знайшла жодних відеозаписів у закладах братів Р., але, як зазначає газета, обшуки почалися тільки 2016 року, після затримання. Газета стверджує, що в борделях могли бути записані близько 4 тисяч відео, які стосувалися політиків, віцеміністра оборони, архієпископа і голови відділення поліції у воєводстві. Записи призначалися для передачі в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram