ГоловнаСвіт

Збанкрутувала найстаріша у світі британська турфірма Thomas Cook

Зараз на відпочинку по всьому світу перебувають 600 тисяч її клієнтів.

Збанкрутувала найстаріша у світі британська турфірма Thomas Cook
Thomas Cook
Фото: thesun.co.uk

Найстаріша у світі британська туристична фірма Thomas Cook оголосила про припинення роботи. Зараз на відпочинку по всьому світу перебувають 600 тисяч її клієнтів.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначають, що компанія давно зазнавала фінансових труднощів і останнім часом вела переговори про реструктуризацію боргів з основним акціонером - китайською Fosun Tourism Group і кредиторами.

"Незважаючи на значні зусилля, ці обговорення не привели до укладення угоди між акціонерами компанії і новими кредиторами. Тож компанія прийшла до висновку, що не має іншого вибору, крім негайно почати примусову ліквідацію", - йдеться в заяві компанії.

Голова Thomas Cook Пітер Фанкхаузер заявив, що глибоко шкодує про те, що йому та іншим членам ради директорів не вдалося домогтися успіху в переговорах, і перепросив "мільйони клієнтів, тисячі співробітників, постачальників і партнерів" компанії.

"Це дуже сумний день для компанії, яка стала піонером пакетного відпочинку і зробила можливими подорожі для мільйонів людей по всьому світу", - сказав Фанкхаузер.

Зараз на відпочинку за кордоном перебувають близько 600 тис. осіб, які скористалися послугами Thomas Cook, близько 150 тисяч з них - громадяни Великобританії. Їх поверненням на батьківщину буде займатися британське Управління цивільної авіації (CAA).

Нагадаємо, через невизначеність із Brexit усе більше британців вибирають для своїх літніх відпусток напрямки за межами Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram