ГоловнаСвіт

Джонсон і Трамп домовилися укласти торговельну угоду до липня 2020 року

Реалізувати цю угоду буде можливо тільки після виходу Британії з ЄС.

Джонсон і Трамп домовилися укласти торговельну угоду до липня 2020 року
Борис Джонсон и Дональд Трамп
Фото: The Sun

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і президент США Дональд Трамп домовилися про укладення торговельної угоди між їхніми країнами до липня 2020 року. Про це повідомляє видання The Sun з посиланням на поінформоване джерело.

Це оголошення може бути озвучено за підсумками зустрічі двох лідерів "на полях" Генасамблеї ООН.

Джерело газети зазначило, що це велика перемога для Америки, і Трампу дуже хочеться прокричати про це в Штатах. Він також додав, що по обидва боки Атлантики існує розуміння, що угоду слід укласти саме до зазначеного терміну, оскільки незабаром після нього починається виборча кампанія в США.

Видання відзначило, що Джонсон і Трамп раніше також планували представити детальну дорожню карту переговорів щодо торгової угоди, але вирішили це відкласти, щоб "відшліфувати" деталі. Передбачають, що дорожню карту можуть оприлюднити під час приїзду Трампа в Лондон на саміт НАТО в грудні.

"Угоду можуть підписати наступного літа, проте його реалізація повинна буде чекати до завершення перехідного періоду Brexit у грудні 2020 року", - сказано в повідомленні.

Ця торговельна угода буде найбільшою з усіх, будь-коли підписаних торгових угод США.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року США, Канада і Мексика підписали нову торгову угоду на заміну NAFTA (North American Free Trade Agreement). Цей пакт став правовою підставою для торгівлі між трьома країнами, річний обсяг якої становить близько $1,2 трлн.

Трамп назвав цю угоду "прикладом угоди, яка назавжди змінить ситуацію в міжнародній торгівлі", а також одним із найважливіших договорів в історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram