ГоловнаСвіт

У Росії затримали чотирьох прихильників шамана, який збирався "вигнати Путіна"

Прихильників Габишева затримали за скаргою про бійку.

У Росії затримали чотирьох прихильників шамана, який збирався "вигнати Путіна"
Шаман Александр Габышев, отправившийся из Якутии в Москву "изгонять Путина"
Фото: Андрей Затирко

У російському Іркутську затримали чотирьох прихильників якутського шамана Олександра Габишева, який ішов пішки до Москви, щоб "вигнати Путіна".

Про це повідомляє "МБХ медиа".

За словами координатора правозахисту "Відкритої Росії" Олексія Прянишникова, серед затриманих Євген Ростокін, також відомий як Женя Ворон.

"Він у відділі, був доправлений із супутниками нібито за скаргою сусідів на бійку, зараз у нього і супутників візьмуть пояснення. Ніхто там не бився, вони були на орендованій квартирі, четверо всього. Це з групи, яка йшла і йде [в Москву]" , - розповів Прянишников.

Раніше на Габишева завели справу про публічні заклики до екстремістської діяльності (частина 1 статті 280 КК). Слідчий обрав йому запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Силовики разом з адвокатом за призначенням умовили Габишева на добровільне погодження на стаціонарне обстеження, від якого він пізніше відмовився. Габишева затримали 18 вересня на кордоні Бурятії та Іркутської області. Шаман кілька місяців ішов пішки до Москви, він збирався "вигнати Путіна" з Кремля.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram