ГоловнаСвіт

У Греції спіймали ліванця, якого підозрюють у викраденні літака 1985 року

Його розшукували протягом 30 років і знайшли на острові Міконос.

У Греції спіймали ліванця, якого підозрюють у викраденні літака 1985 року
Один из угонщиков (слева) и пилот самолет
Фото: kathimerini.gr

Поліція Греції заарештувала 65-річного ліванця, якого звинувачують у викраденні літака 1985 року, а також викраденні людей. Серед заручників був співак Деміс Руссос.

Як повідомляє BBC, ім'я підозрюваного не називається, відомо, що він ліванець, імовірно один з тих, хто 14 червня 1985 року викрав літак американської авіакомпанії TWA, що прямував рейсом 847 з Каїра в Сан-Дієго з декількома зупинками.

Літак захопили невдовзі після зльоту в Афінах. Викрадачі зажадали тоді звільнення з ізраїльських в'язниць 700 мусульман-шиїтів. Викрадачів називали членами ліванської "Хезболли", але угруповання не визнало їх за своїх.

У ході захоплення літака був убитий американський пасажир - морський піхотинець.

Ліванця розшукували протягом 30 років. Знайти його вдалося на острові Міконос в Егейському морі, куди він зійшов із круїзного лайнера 19 вересня.

Під час перевірки паспорта виявилося, що прізвище ліванця занесено до "червоного списку" Інтерполу за запитом Німеччини.

Тепер підозрюваний перебуває у в'язниці суворого режиму в очікуванні екстрадиції до Німеччини.

Уперше ліванця затримали через два роки після викрадення літака - 1987 року у Франкфурті. Але потім його випустили в обмін на звільнення двох громадян Німеччини, яких утримували в заручниках його спільники в Лівані.

Рейс TWA 847 з Афін до Риму був захоплений у червні 1985 року. Викрадачі спочатку посадили літак у Бейруті, де в обмін на пальне звільнили деяких пасажирів, серед яких був Деміс Руссос, потім лайнер злітав у Алжир і повернувся в Бейрут, де в цей час тривала громадянська війна. Решту заручників, серед яких пілот Джон Тестрейк, утримували 17 днів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram