ГоловнаСвіт

Арабська коаліція почала військову операцію в Ємені

Знищено чотири об'єкти на північ від портового міста Ходейда.

Арабська коаліція почала військову операцію в Ємені
Архив
Фото: EPA/UPG

Арабська коаліція, яку очолює Саудівська Аравія, почала військову операцію в Ємені.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на державні саудівські ЗМІ.

Під час операції знищено чотири об'єкти на північ від єменського портового міста Ходейда. Вони використовувалися повстанцями для збірки дистанційно керованих човнів і морських мін і несли загрозу безпеці судноплавства в Баб-ель-Мандебській протоці та південній частині Червоного моря.

Збройний конфлікт у Єменській Республіці триває вже кілька років. Його учасниками є повстанці-хусити з шиїтського руху "Ансар Алла", які захопили столицю Сану і значну частину північних районів країни, з одного боку, і урядові війська Ємену, які отримують підтримку від Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів, - з іншого боку.

1 вересня Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив про загибель понад 100 людей і десятки поранених у результаті авіаударів коаліції по військовому об'єкту в єменській провінції Дамар. Один з ударів припав по будівлі колишнього університету, де розташовувався центр утримання військовополонених. За даними коаліції, метою атаки виступав об'єкт, де зберігалися безпілотники і снаряди для повітряної оборони хуситів-повстанців.

Нагадаємо, 14 вересня офіційний представник МВС Саудівської Аравії повідомив про пожежі на двох заводах національної нафтової компанії Saudi Aramco, що почалися в результаті атаки безпілотників. Відповідальність за напад узяла на себе дружнє Ірану озброєне угруповання єменських повстанців-хуситів.

Ер-Ріяд пізніше заявив, що напад було здійснено не з єменської території, а з півночі. Інцидент "поза всякими сумнівами", стався за підтримки Ірану, заявив представник саудівського міністерства оборони Турки аль-Малікі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram