ГоловнаСвіт

Європарламент узгодив відстрочку "Брекзиту"

Євросоюз відкритий для можливого продовження переговорів щодо виходу Великобританії.

Європарламент узгодив відстрочку "Брекзиту"
Фото: EPA/UPG

Європейський парламент сьогодні підтримав документ про "впорядкований Brexit", згідно з яким Великобританія зможе відстрочити свій вихід з Європейського Союзу. Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Документ базується на запропонованій раніше Угоді про вихід. Депутати Європарламенту підтримали його 544 голосами "за", 126 проголосували "проти" і 38 утрималися.

"ЄС відкритий для можливого продовження періоду переговорів відповідно до статті 50 Лісабонського договору, якщо цього зажадає Великобританія, за умови, що це виправдано і має конкретну мету, наприклад, уникнення виходу без угоди, проведення загальних виборів або референдуму. Вони також додають, що продовження не має впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС", - сказано в повідомленні.

Члени Європарламенту відзначають, що Великобританія повинна буде взяти на себе "повну відповідальність за вихід з ЄС без угоди і серйозні наслідки, які це спричинить".

У Європарламенті також підкреслили, що сценарій виходу з ЄС "без угоди" не позбавить Великобританію зобов'язань за фінансовими розрахунками і захисту прав громадян, які є необхідними попередніми умовами для схвалення парламентом будь-яких майбутніх відносин між ЄС і Великобританією.

Нагадаємо, раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона надати реальні пропозиції щодо Brexit. Він зазначив, що зустрічі з питання Brexit будуть проводити щодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram