ГоловнаСвіт

Іран затримав танкер з паливом для ОАЕ

Влада Ірану підозрює екіпаж судна в контрабанді.

Іран затримав танкер з паливом для ОАЕ
Иллюстративное фото
Фото: EPA\UPG

Корпус вартових ісламської революції Ірану затримав у Перській затоці судно з паливом для Об'єднаних Арабських Еміратів. Влада Ірану підозрює екіпаж танкера в контрабанді, повідомляє Reuters з посиланням на іранське агентство ISNA.

Кому належить танкер і національність членів екіпажу не уточнюється.

Повідомляється, що судно в Перській затоці затримали за підозрою в контрабанді 250 тис. літрів дизельного палива в ОАЕ.

"Воно було затримано неподалік від іранського острова Великий Танб в Перській затоці... Екіпаж був переданий владі південної провінції Хормозган", - йдеться в повідомленні.

Затримання судна відбулося на тлі кризи, пов'язаної з атакою на нафтовидобувну і переробну інфраструктуру Саудівської Аравії.

Нагадаємо, 14 вересня близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод, а також нафтове родовище, що належать компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. В результаті Саудівська Аравія вдвічі скоротила видобуток нафти. У понеділок ціна на нафту марки Brent підскочила на 19% і становила $71,95 за барель.

США звинуватили Іран в атаці на саудівські нафтові потужності, Іран звинувачення заперечує. Відповідальність за атаку, вчинену за допомогою безпілотників, взяли на себе єменські повстанці-хусити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram