ГоловнаСвіт

У Трампа з'явився кандидат на посаду радника з нацбезпеки, який змінить Болтона

Ним може стати спецпредставник США у справах заручників Роберт О'Браян.

У Трампа з'явився кандидат на посаду радника з нацбезпеки, який змінить Болтона
Белый Дом
Фото: wall.alphacoders.com

Президент США Дональд Трамп в процесі підбору кандидатів на пост радника з національної безпеки провів зустріч зі спецпредставником США у справах заручників Робертом О'Браяном.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американське видання The Wahington Post.

Відзначають, що О'Браяна розглядають кандидатом на посаду радника Трампа з нацбезпеки. "Він має дипломатичний, військовий і діловий досвід, а також підтримує хороші відносини з колегами в державному департаменті та Пентагоні, що вказує на нього, як на "безпечний вибір", - пише видання.

"У Білому домі бажають мати командного гравця", - розповіли співрозмовники The Washington Post, зазначивши, що О'Браян вирізняється "приємною поведінкою" порівняно зі звільненим з посади Джоном Болтоном, відомим як "безжалісний чиновник-бюрократ".

Кандидатуру О'Браяна підтримує і один із найбільш довірених радників Трампа в сфері міжнародних відносин - держсекретар США Майк Помпео. Крім нього, голова американської дипломатії висловився на підтримку ще двох кандидатур - нинішнього спеціального посланника США з питань Ірану Браяна Хука і помічника голови об'єднаного комітету начальників штабів Ріккі Воддела.

О'Браян поки ніяк не коментує можливість призначення.

Нагадаємо, 11 вересня стало відомо, що Трамп відправив Болтона у відставку через те, що той не погоджувався з багатьма його ініціативами.

Раніше Болтон здійснив серію візитів по країнах Східної Європи. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Зондування «вусами». Підсумки східноєвропейського турне Болтона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram