ГоловнаСвіт

Сенатор Грем закликав США завдати удару по нафтовій інфраструктурі Ірану

Республіканець відреагував на атаку безпілотників по нафтовим потужностям Саудівської Аравії.

Сенатор Грем закликав США завдати удару по нафтовій інфраструктурі Ірану
Линдси Грэм
Фото: http://www.rbc.ua

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем вважає, що Сполученим Штатам слід підготуватися до завдання ударів по нафтовій інфраструктурі Ірану, якщо він не припинить провокаційну діяльність, зокрема, нарощувати збагачення урану.

"Настав час, коли США повинні викласти на стіл план атак на нафтові потужності Ірану, якщо він продовжить провокації або буде нарощувати збагачення урану ", - написав законодавець у своєму твітері.

На його думку, "Іран не припинить вести себе так доти, поки наслідки не стануть для нього більш реальними, такими, як напад на його нафтопереробні заводи, і зламає хребет режиму".

Грем вважає, що єменські повстанці-хусити завдали ударів по НПЗ Саудівської Аравії з використанням безпілотників за підтримки Ірану.

"Це є ще одним прикладом того, як Іран сіє хаос на Близькому Сході. Він не зацікавлений в мирі, він прагне до володіння ядерною зброєю і домінування в регіоні", - написав сенатор.

Нагадаємо, 4 вересня близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод, а також нафтове родовище, що належать компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. В результаті Саудівська Аравія вдвічі скоротила видобуток нафти. 

США звинуватили Іран в атаці на саудівські нафтові потужності, Іран звинувачення заперечує. Відповідальність за атаку, здійснену за допомогою безпілотників, взяли на себе єменські повстанці-хусити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram