ГоловнаСвіт

Найбільший в Саудівській Аравії нафтопереробний завод атакували безпілотники (оновлено)

На підприємстві стався вибух і пожежа.

Фото: http://english.alarabiya.net

У Саудівській Аравії на нафтопереробному заводі сталася пожежа після того, як його атакували безпілотники. Про це повідомляє Associated Press.

"Перший вибух стався в районі міста Даммам у Східній провінції країни. Другий - на великому нафтовому родовищі Хурайс за 150 кілометрів від столиці Ер-Ріяда", - йдеться в повідомленні.

За інформацією телеканалу Al-Arabiya, кореспондент якого першим повідомив про подію, полум'я взято під контроль. Про причини вибуху і пожежі, як і про можливі жертви і постраждалих, наразі не повідомляється.

Ймовірно, безпілотники могли відправити єменські повстанці-хусити, проте цю версію наразі не підтвердили і не спростували.

Оновлення 16:20. Відповідальність за атаку на два заводи Саудівської національної нафтової компанії Saudi Aramco взяло на себе дружнє до Ірану збройне угруповання єменських повстанців-хуситів. Про це заявив представник повстанців Ях'я Сарі в ефірі супутникового каналу новин Al Masirah, передає DW.

Він сказав, що атаки триватимуть до ти, поки не завершиться війна в Ємені.

За даними телекомпанії, для здійснення нападу були використані 10 безпілотників.

У МВС Саудівської Аравії повідомили, що пожежу загасити ще не вдалося, проте вони перебувають під контролем.

Компанія Saudi Aramco, якій належить підприємство, називає його найбільшим у світі. Завод може переробляти до 7 млн барелів на день.

Associated Press пише, що цей НПЗ раніше ставав об'єктом спроб здійснення терактів з боку бойовиків терористичної структури "Аль-Каїда". Востаннє терористи-смертники зробили невдалу спробу здійснити вибух на заводі в лютому 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram