ГоловнаСвіт

США на прохання Зеленського скерували в Україну експертів Міненергетики

Делегація допоможе вирішити проблему перебоїв в енергопостачанні з боку РФ.

США на прохання Зеленського скерували в Україну експертів Міненергетики
Фото: depositphotos/LCalek

Міністерство енергетики США направляє в Україну делегацію експертів, які допоможуть розробити "зимовий план дій" для вирішення критичних потреб під час зимового опалювального сезону 2019-2020 років.

Про це повідомило Посольство США в Україні у фейсбуці.

Зазначають, що делегація спрямована на прохання Адміністрації президента України Володимира Зеленського.

"Ця команда буде сприяти забезпеченню Адміністрації Зеленського і влади України необхідними ресурсами для того, щоб Україна більше не була вразливою до загроз через перебої в енергопостачанні з боку Росії. Делегація буде співпрацювати з експертами України для оцінки взаємозалежності у виробництві, передачі і розподілі енергії в усіх секторах, а також створить основу для вдосконалення скоординованого реагування на дефіцит енергії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в команді Зеленського очікують "складної зими" через низькі запаси вугілля і суперечки з російським "Газпромом"." Представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус у серпні заявляв, що стурбований низькими запасами вугілля на складах генеруючих компаній перед осінньо-зимовим періодом, тоді як Україна готова до опалювального сезону на 65%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram