ГоловнаСвіт

Через спеку цього літа у Франції загинули 1435 осіб

У червні у Франції була зафіксована найвища за всю історію температура - +46°С.

Через спеку цього літа у Франції загинули 1435 осіб
Фото: politeka

Цього літа через аномальну спеку у Франції загинули 1435 осіб. Про це повідомляє ВВС з посиланням на міністра охорони здоров'я Франції Аньєз Бузін.

"Рекордні теплові хвилі в червні і липні призвели до загибелі 1435 осіб у Франції цього року", - сказано в повідомленні.

Незважаючи на це, міністр зазначила, що завдяки превентивним заходам цей показник був удесятеро нижчим, ніж в аналогічний період 2003 року, коли смертельна спека охопила Європу.

За даними Міністерства охорони здоров'я Франції, під час першої хвилі спеки з 24 червня по 7 липня загинули 567 людей. Під час другої теплової хвилі - з 21 по 27 липня - 868 осіб.

У зв'язку з такими погодними умовами владі Парижа довелося створити тимчасові «прохолодні кімнати» в муніципальних будівлях і організувати екстрені телефонні лінії. Крім того, в деяких містах були відчинені великі парки і басейни, щоб допомогти людям зберігати спокій.

Видання також нагадало, що у червні у Франції була зафіксована найвища за всю історію температура - +46°С.

14 серпня повідомлялося, що за один серпневий тиждень у Японії теж через рекордну спеку загинули 23 людини і понад 12 тисяч потрапили в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram