ГоловнаСвіт

"Британські авіалінії" скасували 1500 рейсів через страйк пілотів

Пілоти вимагають підвищення зарплат.

"Британські авіалінії" скасували 1500 рейсів через страйк пілотів
Фото: nyugeoconference.wordpress.com

Авіакомпанія British Airways скасувала 1500 рейсів у зв'язку зі страйками пілотів через оплату праці. Сьогодні, 9 вересня, пілоти почали 48-годинний страйк, пише Reuters.

Британська асоціація пілотів авіакомпаній попередила керівництво British Airways про страйк минулого місяця. Асоціація вимагає, щоб авіакомпанія ділилася більшою частиною свого прибутку з пілотами. У компанії вважають, що виплати пілотам уже є справедливими, а страйк нічим не виправданий.

Під час страйків British Airways має запропонувати пасажирам альтернативні варіанти проїзду або новий рейс пізніше, або ж виплатити компенсацію за скасовані рейси.

Раніше пілоти відмовилися від запропонованого British Airways у липні збільшення окладів на 11,5% упродовж трьох років. У компанії відзначили, що після підвищення зарплат на 11,5% річний заробіток деяких капітанів повітряних суден буде перевищувати 200 000 фунтів (220 000 євро).

Пілоти кажуть, що мирилися з повільним зростанням зарплат і йшли на жертви, коли компанія в останні кілька років переживала важкі часи. Але тепер, як стверджує профспілка, фінансове становище British Airways поліпшилося і пілоти мають право розраховувати на отримання частини цього прибутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram