ГоловнаСвіт

Північна Корея зажадала від ООН скоротити штат співробітників у країні

Вимога викликана "політизацією діяльності" представників міжнародної організації.

Північна Корея зажадала від ООН скоротити штат співробітників у країні
Фото: globallookpress.com

Північна Корея зажадала від Організації Об'єднаних Націй скоротити число міжнародних співробітників, які перебувають у країні. У КНДР вважають, що програми ООН зазнали невдачі "через політизацію допомоги США з боку ворожих сил", пише агентство Reuters.

За оцінками ООН, 10,3 мільйона осіб - майже половина населення країни - потребують, а близько 41% північнокорейців недоїдають, тоді як у лютому Пхеньян заявив, що в цьому році зіткнувся з нестачею продовольства і повинен був удвічі скоротити раціони, звинувачуючи посуху, повені та санкції.

У листі до ООН від 21 серпня сказано, що кількість міжнародного персоналу потрібно скоротити до кінця цього року. Співробітників Програми розвитку США потрібно скоротити до одного або двох із шести, співробітників Всесвітньої організації охорони здоров'я - до чотирьох із шести, а фонд ЮНІСЕФ повинен відкликати одного або двох співробітників із 13.

Організація Об'єднаних Націй ще не надала офіційної відповіді на цю заяву. Водночас агентство на умовах анонімності цитує дипломата США, який "глибоко здивований таким поворотом подій".

Нагадаємо, в 2019 році лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і президент США вперше зустрілися на території КНДР у червні цього року. Зустріч не привела до підписання будь-яких документів: голови держав не змогли домовитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram