ГоловнаСвіт

Поклонську висунули на пост заступника голови комітету Держдуми Росії з міжнародних справ

Колишній "прокурор" анексованого Криму "хоче працювати з міжнародною тематикою і отримувати профільну освіту".

Поклонську висунули на пост заступника голови комітету Держдуми Росії з міжнародних справ
Наталья Поклонская
Фото: 24smi.org

Експрокурора анексованого Криму Наталю Поклонську висунули на пост заступника голови комітету з міжнародних справ Державної думи Російської Федерації.

Відповідний проєкт постанови розміщено в електронній базі нижньої палати парламенту РФ.

"Обрати депутата Державної думи Поклонську Наталію Володимирівну заступником голови комітету Державної думи з міжнародних справ", - йдеться в документі.

При цьому Поклонська звільняється з посади заступника голови комітету з безпеки і протидії корупції та виводиться з його складу.

Раніше повідомлялося, що Поклонська сама висловила бажання перейти в комітет з міжнародних справ, оскільки  "хоче працювати з міжнародною тематикою і отримує профільну освіту".

Нагадаємо, в квітні Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у справі Поклонської, "голови ради міністрів Криму" Сергія Аксьонова, "глави парламенту Криму" Володимира Константинова та інших колишніх чиновників окупованого півострова. У лютому 2018 року Апеляційний суд Києва дозволив стосовно Поклонської заочне розслідування.

У жовтні минулого року ГПУ також оголосила Поклонській про підозру за арешт "групи Сенцова" в 2014 році.

Поклонська була єдиним депутатом від "Єдиної Росії", які проголосували проти підвищення пенсійного віку. В кінці липня 2018 року депутати-єдинороси під різними приводами не з'явилися на засідання комісії під керівництвом Поклонської. Пізніше в Держдумі вирішили скасувати комісію з доходів, яку вона очолювала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram