ГоловнаСвіт

У Москві пройшла серія затримань, пов'язаних з мирною ходою 31 серпня

Акція не була узгоджена з владою.

У Москві пройшла серія затримань, пов'язаних з мирною ходою 31 серпня
Фото: tvrain.ru

У Москві ввечері в понеділок, 2 вересня, поліція затримала відразу кількох людей, пов'язаних з організацією мирної ходи 31 серпня, яку не було погоджено з міською владою.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Спочатку затримали журналіста "Новой газеты" Іллю Азара і співробітника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Миколу Ляскіна. Пізніше поліцейські затримали політика, юриста ФБК і незареєстрованого кандидата в Мосміськдуму Любов Соболь.

"Поклав дитину спати, вийшов покурити на балкон, зі сходової клітки вийшли троє поліцейських і заявили, що мене затримано за ст. 20.2 КоАП", - написав Ілля Азар. На журналіста склали протокол за повторне порушення правил масових акцій. Ідеться про його участь у неузгодженій ході проти політичних репресій і за чесні вибори 31 серпня.

Репортер додав, що поліцейські повели його в машину "прямо в домашньому одязі і капцях". "Те, що вдома залишилася дитина, якій немає і двох років, їх не хвилює", - зазначив Азар.

За інформацією московської поліції, всього в акції 31 серпня брали участь 750 осіб. За даними опозиції, до ходи на її піку приєдналися тисячі мітингувальників.

2 вересня московське управління МВС порушило адміністративну справу після неузгодженої ходи 31 серпня проти політичних репресій. Під час акції поліція нікого не затримувала.

27 серпня Верховний суд Росії остаточно заборонив опозиційним кандидатам балотуватися в Московську міську думу.

Акції опозиції в центрі Москви за допуск незалежних кандидатів до виборів в Московську міську думу тривають більш ніж місяць. Загалом за цей час поліція затримала близько 3 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram