ГоловнаСвіт

Ураган "Доріан" знизили до четвертої категорії, але він досі дуже небезпечний

Основний удар по американському узбережжю очікується сьогодні вночі.

Ураган "Доріан" знизили до четвертої категорії, але він досі дуже небезпечний
Фото: EPA/UPG

Національний центр США зі спостереження за ураганами знизив категорію урагану "Доріан" до четвертої. Ураган продовжує становити загрозу життю людей на Багамських островах, повідомляє телеканал NBC.

Зараз ураган рухається на північний схід від острова Гранд-Багама архіпелагу Багамських островів, водночас пориви вітру усередині урагану досягають 265 км/год.

Очікується, що він наблизиться на небезпечну відстань до східного узбережжя американського штату Флорида в ніч на вівторок за місцевим часом (ранок вівторка за київським часом). У зв'язку з наближенням небезпеки припинили роботу міжнародні аеропорти Форт-Лодердейла і Палм-Біч, скасовані більш ніж 200 рейсів у міжнародному аеропорту Орландо.

У штатах Флорида, Джорджія і Південна Кароліна оголошена масова евакуація жителів з прибережних населених пунктів.

Інформація про руйнування уточнюється. Американські ЗМІ повідомили про загибель однієї дитини, ще один підліток вважається зниклим безвісти.

Нагадаємо, ураган "Доріан" обрушився на північну частину Багамських островів напередодні. За повідомленням волонтерського центру рятувальників у місті Хоуп-Таун на Абако, островам завдано катастрофічної шкоди. Сильні пориви вітру зносили дахи житлових будинків, валили дерева. Через проливні дощі затоплені дороги та житлові будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram