ГоловнаСвіт

Американські військові завдали авіаудару по сирійській провінції Ідліб

Загинули щонайменше 40 бойовиків "Аль-Каїди".

Американські військові завдали авіаудару по сирійській провінції Ідліб
Фото: EPA/UPG

Центральне командування США повідомило, що завдало ракетного удару по місцю, де перебували лідери екстремістського угрупування «Аль-Каїда» в сирійській провінції Ідліб, передає Радіо Свобода.

Під час нападу загинули близько 40 бойовиків угруповання.

«Мішенями цієї операції були лідери «Аль-Каїди» в Сирії, відповідальні за атаки, які погрожували громадянам США, нашим партнерам і невинним громадянам», - йдеться в повідомленні американських військових.

У відомстві стверджують, що «ліквідація цього об'єкта знизить їх [бойовиків] здатність здійснювати атаки і дестабілізувати ситуацію в регіоні».

Повідомлення Центрального командування не уточнює, які саме засоби застосовувалися під час атаки.

Сирійська обсерваторія з моніторингу прав людини, що базується у Великобританії, підтверджує загибель щонайменше 40 екстремістів, в тому числі лідерів місцевого осередку «Аль-Каїди», в результаті ракетного удару.

У свою чергу, Росія 1 вересня заявила, що "США поставила під загрозу подальше збереження режиму припинення вогню в зоні деескалації Ідліб, а на багатьох напрямках зірвала його".

Провінція Ідліб, яка розташована поблизу кордону з Туреччиною, зараз перебуває в основному під контролем колишнього союзника «Аль-Каїди в Сирії» - організації «Гейат Тахрір аш-Шам».

У квітні цього року урядові війська разом з їх союзниками, серед яких і Росія, почали масований наступ в провінціях Ідліб і Хама. Управління ООН з координації гуманітарних питань повідомило, що за цей час понад 400 тисяч чоловік стали біженцями. Крім того, були спустошені цілі міста і села.

Авіаудари сирійських урядових військ з цього регіону припинилися вранці 31 серпня після того, як Дамаск погодився на запропонований Росією режим тиші, нагадують в Обсерваторії з прав людини.

Незважаючи на обіцянки створити в регіоні зону деескалації конфлікту і демілітаризовану зону, бойові дії ще тривають. За оцінками сирійських правозахисників, в регіоні Ідліб з кінця квітня загинули щонайменше 650 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram