ГоловнаСвіт

У Варшаві проходять заходи до 80-ї річниці початку Другої світової війни

У церемоніалі беруть участь майже 20 глав держав.

У Варшаві проходять заходи до 80-ї річниці початку Другої світової війни
Фото: EPA/UPG

 У центрі Варшави на площі Пілсудського проходять пам'ятні заходи з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни, передає Укрінформ.

У заходах беруть участь 250 іноземних гостей, серед яких близько 20 глав держав, в тому числі президент України Володимир Зеленський.

Під час офіційної частини відбудеться військовий церемоніал, урочиста зміна варти біля Могили Невідомого солдата. Виступлять президенти Польщі і Німеччини Анджей Дуда та Франк-Вальтер Штайнмаєр, віцепрезидент США Майк Пенс.

Всього в меморіальних заходах беруть участь 40 офіційних делегацій. Канцелярія президента Польщі запросила союзників Польщі з ЄС і НАТО, керівників міжнародних організацій, а також лідерів країн Східного партнерства.

У той же час, на заходи не запрошений президент РФ Володимир Путін. Тому президенти Білорусі і Вірменії Олександр Лукашенко і Нікол Пашинян відмовилися приїжджати до Варшави.

Раніше повідомлялося, що пам'ятний захід за участю світових лідерів пройшов у польському місті Велюнь, яке першим піддалося бомбардуванню 1 вересня 1939 року. Під час виступу президент Німеччини вибачився перед Польщею за злочини у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram