ГоловнаСвіт

Меркель натякнула на плани повернутися в науку після того, як піде з поста канцлера

З поста канцлера Меркель піде 2021 року.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що може повернутися до наукової діяльності після того, як залишить свою посаду.

Про це Меркель заявила на церемонії надання їй почесного наукового ступеня в Лейпцігській вищій школі менеджменту (HHL), передає DW.

Канцлер Германии Ангела Меркель на церемонии присвоения ей почетной научной степени в Лейпцигской высшей школе менеджмента
(HHL), Лейпциг, 31 августа 2019 года
Фото: EPA/UPG
Канцлер Германии Ангела Меркель на церемонии присвоения ей почетной научной степени в Лейпцигской высшей школе менеджмента (HHL), Лейпциг, 31 августа 2019 года

"Всі університети, які надали мені почесний докторський ступінь, почують знову про мене після того, як я піду з поста канцлера", - сказала Меркель. 

Меркель, яка є фізиком за освітою, пообіцяла, що наступного разу вона залишиться в науці на більший термін, ніж на цій церемонії.

Нагадаємо, що восени 2018 року Меркель оголосила про намір покинути пост глави німецького уряду 2021 року, а також склала повноваження голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) через невдачі на місцевих виборах. Її наступницею стала Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель може в майбутньому обійняти пост у керівництві ЄС.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram