ГоловнаСвіт

Лукашенко обговорив з Болтоном приєднання США до переговорів стосовно України, - МЗС Білорусі

"Американська сторона поїхала з чітким розумінням того, що Білорусь готова зробити все від неї залежне".

Лукашенко обговорив з Болтоном приєднання США до переговорів стосовно України, - МЗС Білорусі
Александр Лукашенко и Джон Болтон
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію на сході України з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном.

Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, передає БЕЛТА.

"На переговорах, що відбулися з Болтоном, президент Лукашенко виклав відомий погляд на ситуацію в Україні і наші пропозиції, як можна було б подолати цей конфлікт. Білоруська сторона вважає, що повинна бути, звичайно ж, щира зацікавленість залучених у це сторін. Коли сперечаються, треба Сполученим Штатам приєднуватися до цього формату з урегулювання конфлікту чи не треба, головне - вирішити конфлікт, - сказав Макей. - Якщо участь США та інших країн дозволить прискорити цей процес, то хто тоді проти? Я думаю, що всі погодяться з цим".

За словами міністра, президент також підкреслив, що Білорусь робила і буде робити все можливе для подолання цього конфлікту. "Була згадана і робота тристоронньої контактної групи ОБСЄ, згадували і проведення зустрічі в нормандському форматі кілька років тому", - зазначив Макей.

За його словами, американська сторона "поїхала з чітким розумінням того, що Білорусь готова зробити все від неї залежне, щоб ситуація в сусідній державі вирішилася якнайшвидше".

Нагадаємо, у вересні має відбутися наступна зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Україна, Росія). Із закликами провести такий саміт виступив президент України Володимир Зеленський після того, як підтримувані Росією бойовики продовжили порушувати оголошене на Донбасі перемир'я. Він також пропонував розширити коло учасників за рахунок керівників Великобританії і США, але ця пропозиція поки що не знайшла підтримки.

Болтон пізніше заявив, що не виключає участі США в "нормандському форматі". Він зазначив, що Зеленський міг би обговорити це питання з президентом США Дональдом Трампом на зустрічі у Варшаві, однак той скасував поїздку через наближення урагану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram