ГоловнаСвіт

У Польщі створили нову дивізію через загрозу зі сходу

18-та Механізована дивізія посилилася 1-ю Варшавською бронетанковою бригадою і 21-ю Бригадою підгалянських стрільців.

У Польщі створили нову дивізію через загрозу зі сходу
Фото: telegraf.com.ua

На сході Польщі створена нова дивізія оперативних військ.

Про це заявив міністр національної оборони країни Маріуш Блащак, передає "Польське радіо".

Міністр взяв участь у церемонії переходу в підпорядкування 18-ї механізованої дивізії двох бригад - 1-ї Варшавської бронетанкової бригади і 21-ї Бригади підгалянських стрільців.

Командувач 18-ї дивізії генерал Ярослав Громадзінський відзначив бойовий потенціал нового тактичного об'єднання і натовську структуру командування.

"Ця дивізія розміщена на сході Польщі у зв'язку з тим, що сьогодні загроза йде саме звідти. Не випадково східний фланг НАТО є особливим предметом зусиль Північноатлантичного альянсу", - сказав Блащак, нагадавши про розгортання багатонаціональних батальйонів НАТО в регіоні.

"Через кілька днів буде 80 років з дня нападу наших сусідів (Німеччини - ред.) на Польщу. На підставі Пакту Молотова-Ріббентропа стався черговий поділ Польщі. Наш обов'язок - пам'ятати про цю подію, вшановувати тих, хто постраждав від жорстокої окупації, здійсненої як німцями, так і росіянами, але наш обов'язок - це також прагнення до того, щоб події 80-річної давності ніколи в майбутньому не повторилися, і цьому повинно служити Військо польське", - зазначив міністр.

Він також додав, що польська армія повинна бути сильною завдяки чисельності, сучасній техніці і перебуванню в структурах НАТО.

Нагадаємо, 13 червня президент Польщі Анджей Дуда і президент США Дональд Трамп у Вашингтоні підписали декларацію про співпрацю у сфері оборони щодо присутності збройних сил США на території Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram