ГоловнаСвіт

Фермери Німеччини після контрсанкцій РФ переорієнтувалися на ринки збуту в Азії, - ЗМІ

"Сьогодні Китай, включаючи Гонконг, мають для нас те ж значення, що раніше мала Росія".

Фермери Німеччини після контрсанкцій РФ переорієнтувалися на ринки збуту в Азії, - ЗМІ
Фото: io.ua

Сільгоспвиробники Німеччини зуміли за п'ять років, що минули з моменту оголошення Росією заборони на ввезення продовольства з Європейського Союзу, пристосуватися до цих змін.

Про це заявив віцепрезидент Німецького селянського союзу (Deutscher Bauernverband, DBV) Вернер Шварц, передає Deutsche Welle.

"Втрата російського ринку була доволі відчутною для сільського господарства Німеччини", - сказав він. Однак з часом німецькі фермери змогли відкрити для себе нові ринки - в Азії.

"Сьогодні Китай, включаючи Гонконг, мають для нас те саме значення, що раніше мала Росія", - підкреслив Шварц, зазначивши, що щорічний обсяг аграрного експорту в цей регіон "обчислюється майже 2 млрд євро".

Предметами поставок з ФРН, у першу чергу, стають свинина, молочна і зернова продукція.

Разом з тим Шварц висловив надію на те, "що в конфлікті навколо Криму і сходу України буде знайдено політичне рішення, і ринки знову будуть відкриті". При цьому він визнав: для того, щоб знову закріпитися на російському ринку, "потрібно кілька років".

Нагадаємо, Росія ввела продуктове ембарго після того, як країни ЄС і США запровадили санкції у відповідь на анексію українського Криму в 2014 році і участь РФ у збройному конфлікті на Донбасі. У червні президент РФ Володимир Путін підписав указ про продовження заборони на поставки продовольства до 31 грудня 2020 року.

До санкцій Росія, нарівні з США і Швейцарією, входила до трійки найбільших ринків експорту з ЄС. Тоді країна щорічно закуповувала в Євросоюзі м'ясо, фрукти й овочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram