ГоловнаСвіт

Великобританія, Франція та Німеччина закликали в ООН зберігати санкції проти КНДР

Протягом літа у КНДР провели цілу серію випробувань балістичних ракет малої дальності.

Великобританія, Франція та Німеччина закликали в ООН зберігати санкції проти КНДР
Фото: eadaily.com

Дипломати з Великобританії, Франції та Німеччини вказали в ООН на необхідність збереження міжнародних санкцій щодо Північної Кореї після нещодавно проведених Пхеньяном ракетних випробувань.

Про це йдеться в спільній заяві цих трьох країн, опублікованій за підсумками скликаного ними засідання РБ ООН. Воно відбулося у вівторок за закритими дверима, передає Інтерфакс-Україна.

"Міжнародні санкції повинні бути збережені, і вони повинні повною мірою і суворо дотримуватися доти, поки ядерна і балістична програми Північної Кореї не будуть ліквідовані", - йдеться в документі.

У заяві сторони "висловили стурбованість недавньою серією запусків балістичних ракет, здійснених КНДР". У ній вказується, що такі запуски порушують резолюції Ради безпеки ООН.

Протягом літа в КНДР провели цілу серію випробувань балістичних ракет малої дальності.

23 серпня міністр закордонних справ КНДР заявив, що його країна постарається залишитися "найбільшою загрозою Америці", якщо Сполучені Штати продовжать підтримувати санкції проти Пхеньяна.

Нагадаємо, в квітні 2018 року керівництво КНДР оголосило про припинення ядерних випробувань. На першому саміті президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина в червні 2018 року в Сінгапурі був підписаний спільний документ, який передбачає повну денуклеаризацію КНДР, але не містить конкретних кроків щодо досягнення цієї мети.

На саміті лідерів Південної та Північної Кореї, що пройшов у вересні того самого року в Пхеньяні, КНДР зобов'язалася остаточно закрити випробувальний ракетний полігон "Сохе" і припинити експлуатацію розміщеної на ньому пускової установки.

Резолюції Ради Безпеки ООН забороняють Північній Кореї будь-які випробування балістичних ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram