ГоловнаСвіт

Бразилія відмовилася від 18 млн євро від G7 для гасіння пожеж

Влада країни вкотре звинуватила президента Франції в колоніалізмі.

Бразилія відмовилася від 18 млн євро від G7 для гасіння пожеж
Фото: EPA/UPG

Влада Бразилії відмовилися від допомоги в гасінні лісових пожеж в Амазонії, яку запропонували країни "Великої сімки", передає DW.

Глава адміністрації президента Бразилії Жаїра Болсонару Онікс Лоренцоні заявив, що запропоновані 18 млн євро повинні бути використані для відновлення лісів у Європі.

Крім того, влада Бразилії вкотрез звинуватила президента Франції Еммануеля Макрона в колоніалізмі. Зокрема, глава адміністрації Болсонару порадив Макрону краще "піклуватися про французькі колонії", натякаючи на заморську територію Французької Гвіани, яка межує з Бразилією і на території якої також розташовані ліси Амазонії. Також він пригадав главі Франції пожежу в соборі Паризької Богоматері.

Нагадаємо, Макрон запропонував виділити Бразилії негайну фінансову допомогу від країн G7 у 18 млн євро для гасіння лісових пожеж в Амазонії. Ці гроші повинні були б піти на фінансування літаків, які гасять вогонь.

До президента Франції приєдналися представники Німеччини, Великобританії, США та інших країн. Також було заявлено, що лідери країн G7 обговорили цю тему на саміті у французькому Біаріці. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проблему лісових пожеж в Амазонії необхідно вирішувати "в діалозі та в співпраці з Бразилією".

Раніше Болсонару вже звинувачував Еммануеля Макрона в "колоніальному мисленні" у відповідь на його пропозицію винести питання масштабних лісових пожеж в Амазонії на обговорення під час зустрічі лідерів G7.

На території Бразилії цього літа зафіксовано майже 80 тис. випадків пожеж. Це найбільша їх кількість, починаючи з 2013 року, зазначається в дослідженні Бразильського інституту космічних досліджень INPE.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram