ГоловнаСвіт

Помер британський політтехнолог, який працював на Тетчер і Єльцина

Клієнтами Тіма Белла в різний час також були уряди Чилі, Білорусі, Саудівської Аравії і ПАР.

Помер британський політтехнолог, який працював на Тетчер і Єльцина
Тим Белл
Фото: udf.by

Британський політтехнолог Тім Белл, який брав участь у передвиборних кампаніях Маргарет Тетчер і Бориса Єльцина, помер на 78-му році життя.

Про смерть Тіма Белла повідомив його колишній діловий партнер Пірс Поттінгер, передає ВВС.

Белл прославився як одна з ключових фігур трьох успішних передвиборних кампаній Консервативної партії Британії: в 1979-му, 1983-му і 1987 роках.

У 1996 році Тім Белл брав участь у передвиборній кампанії Бориса Єльцина, який переобирався на посаду президента Росії. Як зазначає британська газета Guardian, головним завданням Белла було поліпшення іміджу Єльцина, якого в той час активно критикували за зловживання алкоголем і війну в Чечні.

Белл також був другом російського олігарха Бориса Березовського, а після його переїзду в Лондон працював його консультантом і представником. 2006 року засноване Беллом PR-агентство Bell Pottinger Communications уперше поширило фотографію ексспівробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка, який помирав у британській лікарні від отруєння полонієм.

Клієнтами Белла в різний час також були уряди Чилі, Білорусі, Саудівської Аравії і ПАР.

У своїй заяві Поттінгер називає Белла "піонером політичних комунікацій, видатним діячем реклами і найблискучішим PR-стратегом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram