ГоловнаСвіт

У Франції противники саміту G7 влаштували масові заворушення

68 осіб затримано.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У французькому Байонні акція противників проведення саміту "Великої сімки" переросла в масові заворушення, в результаті яких поліція затримала 68 осіб. Про це повідомляє BFM TV.

В акції взяли участь кілька сотень людей, зокрема антиглобалісти, екологи та "жовті жилети". Протестувальники кидали в поліцейських каміння. Сили поліції значно перевершували сили демонстрантів: G7 охороняють 13 тисяч співробітників правоохоронних сил.

Близько 19:00 за місцевим часом поліція застосувала проти учасників акції протесту водяні гармати та сльозогінний газ. Близько 20:30 демонстрантів розігнали. Обійшлося без постраждалих.

Після жорсткого розгону акцій в Байонні антиглобалісти з Alternatives G7 повідомили в твіттері, що скасовують протестні заходи в семи населених пунктах Французької Країни Басків, заплановані на неділю. Своє рішення організатори пояснили тим, що не можуть гарантувати безпеку учасників протестів через дії поліції.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

45-й саміт G7 почався в суботу, 24 серпня, в сусідньому до Байонна місті - Біарріц.

У перший день саміту його учасники обговорили потенційне повернення Росії до складу "Великої сімки", передає японське агентство Kyodo слова високопоставленого японського чиновника. Результат цих переговорів невідомий.

Росію виключили з "Групи восьми" після анексії Криму в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram