ГоловнаСвіт

Ізраїльські військові помилково обстріляли цивільний літак у Голанах

Вони сприйняли літак, що обробляв поля, за сирійське судно.

Ізраїльські військові помилково обстріляли цивільний літак у Голанах
Фото: timesofisrael

Ізраїльські військові помилково відкрили вогонь по літаку, який обробляв поля добривом, сприйнявши його за повітряне судно з Сирії. Про це інформує The Times of Israel.

"У середу військові відкрили вогонь по літаку, який обробляв поля добривом, коли той пролітав над Голанськими висотами, прийнявши його за інфільтруючий літак із Сирії", - сказано в повідомленні.

Повідомляють, що пілот невеликого літака не постраждав.

У збройних силах Ізраїлю заявили, що військові припинили обстрілювати літак відразу після того, як зрозуміли, що він цивільний.

Військові пообіцяли провести ретельне розслідування.

Відзначають, що польоти літаків, які обробляють землю добривами в центральному районі Голанських висот, є звичайною практикою. Річ у тім, що в цьому повітряному просторі були зафіксовані численні польоти сирійських безпілотників.

Нагадаємо, в березні цього року президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Після цього Сирія зажадала скликати екстрене засідання Радбезу ООН.

У червні Ізраїль атакував військові бази в Сирії у відповідь на удар по Голанах, який стався напередодні.

Голанські висоти - спірна територія, в 1967 році Ізраїль захопив їх західну частину, раніше вони належали Сирії. У 1981 році Ізраїль прийняв закон, яким в односторонньому порядку проголосив суверенітет країни над Голанськими висотами. Рада Безпеки ООН визнала його недійсним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram