ГоловнаСвіт

На саміті G7 не очікується голосування щодо повернення Росії, - офіційний представник США

Росія офіційно не просила про повторний прийом у "Групу семи".

На саміті G7 не очікується голосування щодо повернення Росії, - офіційний представник США
Фото: yuzle.com

Група світових лідерів "Великої сімки", ймовірно, обговорить на своїй зустрічі в ці вихідні питання про повернення Росії, але голосування з цього питання малоймовірне, оскільки група працює на основі консенсусу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації президента США Дональда Трампа.

Чиновник зазначив, що Росія офіційно не просила про повторний прийом в групу. Представник адміністрації Трампа зазначив, що це необхідно для будь-якого такого кроку.

Також наголошується, що Трамп проведе індивідуальні зустрічі з лідерами Великобританії, Франції, Німеччини та Канади під час своєї поїздки до Франції.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп висловив упевненість в необхідності розширити формат G7 до G8, відновивши в ньому членство Росії. Про це він заявив за кілька днів до саміту "великої сімки", який пройде 24-26 серпня у французькому Біарріце. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Великобританії Борис Джонсон зійшлися на думці, що зараз повернення Росії в G7 було б передчасним.

Росія була виключена зі складу G8 в 2014 році після анексії українського Криму. У червні 2018 року голова Білого дому вже висловлювався за повернення РФ в цей міжнародний клуб, але пропозиція не знайшла відгуку у інших його членів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram