ГоловнаСвіт

Німеччина відповіла на пропозицію Трампа повернути Росію в G7

Росію виключили з G7 за анексію Криму і військову агресію на Донбасі.

Німеччина відповіла на пропозицію Трампа повернути Росію в G7
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини висловив незгоду з президентом США Дональдом Трампом, який допустив можливість повернення Росії в "велику сімку", передає Немецкая волна.

РФ виключили з формату G7 після анексії Криму та дестабілізації сходу України, що суперечить міжнародному праву, і обидві ці обставини, як і раніше, існують, заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт 21 серпня в Берліні.

Тільки коли стан речей зміниться, можна вести переговори про посилення участі Росії, підкреслив Зайберт.

Напередодні Трамп висловив упевненість в необхідності розширити формат G7 до G8, відновивши в ньому членство Росії. Про це він заявив за кілька днів до саміту "великої сімки", який пройде 24-26 серпня у французькому Біарріце.

Росія була виключена зі складу G8 в 2014 році після анексії українського Криму. У червні 2018 року голова Білого дому вже висловлювався за повернення РФ в цей міжнародний клуб, але пропозиція не знайшла відгуку у інших його членів.

Група семи (G7) - об'єднання економічно розвинених країн, до якого входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. У форматі "сімки" організація існувала в 1976-1997 роках. Після приєднання Росії об'єднання отримало назву Група восьми G8.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram