ГоловнаСвіт

Американський сенатор закликав Путіна "відкликати псів війни" з Донбасу

Припинення російської агресії в Україні - в руках Путіна.

Американський сенатор закликав Путіна "відкликати псів війни" з Донбасу
Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv

Співголова Української групи підтримки в Конгресі США сенатор Рон Джонсон вважає президента РФ Володимира Путіна єдиною людиною, яка може за один день припинити військовий конфлікт на Донбасі. В інтерв'ю Голосу Америки Джонсон закликав Путіна припинити агресію проти України і "відкликати псів війни" з Донбасу.

"Мене зворушили слова Зеленського про те, що його основним пріоритетом є досягнення миру з Росією. Однак це дійсно в руках Володимира Путіна. Він повинен відкликати псів війни", - заявив сенатор.

Рон Джонсон вважає, що варто підтримувати будь-який зі способів мирного врегулювання військового конфлікту на сході України.

"Я нейтральний в питанні того, який саме процес мирного врегулювання потрібно підтримати. Я б сказав, що потрібно підтримати їх всі і, на мою думку, все, що американський уряд і американський народ може зробити в цьому руслі, важливо. Знов зазначу, що одна людина може практично за день зупинити цей конфлікт і це - Володимир Путін. Тому я б закликав Володимира Путіна припинити агресію проти України, повернути моряків, захоплених під час інциденту в Керченській протоці і змиритися з тим фактом, що потрібно поважати територіальну цілісність України. Росія з цим погодилася, а тепер порушує домовленість", - сказав він.

Раніше в посольстві США в Україні заявили, що Кремль контролює насильство на сході України і повинен припинити агресію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram