ГоловнаСвіт

​Нове керівництво грузинського телеканалу "Руставі 2" звільнило журналіста, який обматюкав Путіна (оновлено)

Двоє ведучих компанії повідомили про звільнення на знак протесту.

​Нове керівництво грузинського телеканалу "Руставі 2" звільнило журналіста, який обматюкав Путіна (оновлено)
Георгий Габуния
Фото: Скриншот видео

Нове керівництво грузинського телеканалу "Руставі 2" звільнило журналіста Георгія Габунію, який обматюкав президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив новий гендиректор грузинської телекомпанії "Руставі 2" Паата Салія, повідомила пресслужба телеканалу.

"Звільнені з роботи продюсер і ведуча аналітичних передач Ека Квесітадзе, керівник інформаційної служби телеканалу Нодар Меладзе, а також ще кілька продюсерів і ведучих, серед яких і ведучий Георгій Габунія", - повідомив Салія.

Зазначається, що Габунія покине телеканал після того, як повернеться з відпустки. Також проти нього подадуть судовий позов за завдані телекомпанії фінансові збитки.

Оновлення. Ведучі головного інформаційного випуску грузинської телекомпанії "Руставі-2" повідомили про звільнення на знак протесту проти звільнення своїх колег новим керівництвом каналу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Діана Джоджуа і Міхеїл Сесіашвілі повідомили, що залишають телеканал в прямому ефірі своєї програми "Кур'єр".

Нагадаємо, на початку липня телеведучий Габунія у своїй авторській програмі обматюкав Путіна російською мовою. Пізніше його висловлювання засудили президент Грузії Саломе Зурабішвілі, прем'єр-міністр Мамука Бахтадзе і мер Тбілісі Каха Каладзе.

Того самого дня біля будівлі телеканалу пройшла акція з вимогою відставки Габунії і гендиректора телеканалу Ніки Гварамія. Гендиректор, своєю чергою, вже заявив, що мовлення каналу відновиться тільки після того, як буде забезпечена безпека всіх його співробітників. Крім того, представники телеканалу назвали висловлювання Габунії таким, що "не відповідає високим стандартам, встановленим нашим каналом", і пообіцяли, що "регуляторний орган телекомпанії обговорить це питання".

18 липня телекомпанія "Руставі 2" змінила власника: її новим власником став бізнесмен Кібар Халваші. Відразу після цього з посади гендиректора телекомпанії був звільнений Ніка Гварамія. Наприкінці липня він заявив про намір створити свій телеканал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram