ГоловнаСвіт

Суд Фінляндії не задовольнив позов польських екологів про скасування будівництва "Північного потоку-2"

На території Фінляндії буде прокладено 374 кілометри труб газопроводу.

Суд Фінляндії не задовольнив позов польських екологів про скасування будівництва "Північного потоку-2"
Фото: vedomosti.ru

Вищий адміністративний суд Фінляндії дозволив російському газопроводу "Північний потік-2" прокласти дві труби газопроводу територією економічної зони країни. Про це повідомляє Yle.

"Вищий адміністративний суд залишив чинним рішення Регіонального управління органів державної влади Південної Фінляндії, згідно з яким російський проєкт Nord Stream 2 може провести дві труби газопроводу територією економічної зони Фінляндії", - сказано в повідомленні.

На території Фінляндії буде прокладено 374 кілометри труб, по яких буде здійснюватися перекачування газу з РФ до Європи.

Зареєстрована в Польщі екологічна організація Client Earth Prawnicy dla Ziemi подала апеляцію на рішення Регіонального управління органів державної влади в адміністративний суд Вааса, який відмовився її розглядати. Причина відмови в тому, що діяльність екологічної організації поширюється на економічну зону Фінляндії.

Згідно з висновком суду, процедура оцінки впливу будівництва газопроводу на навколишнє середовище, що стосується економічної зони Фінляндії, була проведена відповідно до міжнародних угод.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік-2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників з РФ зі споживачами в Європі. Його планова протяжність становитиме більш ніж 1,2 тис. км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Проект реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

Противниками будівництва виступають країни-транзитери російського газу - Україна і Польща, а також низка країн Євросоюзу.

У липні 2019 року Комітет Сенату США з міжнародних справ схвалив введення санкцій проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram