ГоловнаСвіт

Партнера Тарути по ІСД засуджено в Росії до дев'яти років колонії

Мкртчана визнали винним у великому шахрайстві.

Партнера Тарути по ІСД засуджено в Росії до дев'яти років колонії
Олег Мкртчан
Фото: pravda.com.ua

Московський суд засудив генерального директора корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) Олега Мкртчана до дев'яти років колонії загального режиму.

Як повідомляє "Интерфакс", Мкртчана судили в закритому режимі, оскільки в справі були документи з грифом "секретно". Бізнесмена визнали винним у шахрайстві в особливо великому розмірі.

За версією слідства, як співвласник і гендиректор ІСД Мкртчан узяв кілька кредитів Внєшекономбанку для розвитку підприємств, що входять у союз, однак частину грошей - більш ніж 1 млрд рублів - вивів на підконтрольний йому офшор, витративши згодом на свої проєкти.

Нагадаємо, на початку 2010 року група російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним за участю Внєшекономбанку придбала 50% + 2 акції корпорації ІСД, яка переживала скрутні часи через кризу. Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися Сергій Тарута і Олег Мкртчан. Зараз частка Тарути арештована за позовом ВТБ.

Після Революції гідності Мкртчан відмовився від громадянства України, отримавши російське.

На початку 2018 року Мкртчана заарештували, звинувативши за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі або спричинило позбавлення права громадянина на житлове приміщення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram