ГоловнаСвіт

Північна Корея здійснила черговий запуск ракет

Це вже шостий запуск ракет з боку Північної Кореї за три тижні.

Північна Корея здійснила черговий запуск ракет
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 16 серпня, Північна Корея здійснила черговий запуск двох невідомих балістичних ракет у бік Японського моря. Про це повідомило південнокорейське агентство Yonhap.

Ракети пролетіли близько 230 км на висоті 30 км. Після запуску в Південній Кореї пройшло екстрене засідання ради безпеки. "Військові моніторять ситуацію в разі додаткових запусків, зберігаючи позицію готовності", - сказано в повідомленні.

У Вашингтоні також заявили, що уважно стежать за ситуацією.

У Вашингтоні високопоставлений чиновник уряду США заявив, що Сполучені Штати знають про запуск ракети і уважно стежать за ситуацією

Нагадаємо, це вже шостий запуск ракет з боку Північної Кореї за три тижні. Перший запуск балістичних ракет з боку КНДР відбувся 25 липня.

7 серпня Кін Чен Ин зізнався, що запуски ракет у КНДР були попередженням для США і Південної Кореї через їх спільні піврічні військові навчання.

Потім КНДР знову здійснила запуск ракет у рамках випробувань нової зброї. Потім президент США Дональд Трамп заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин надіслав йому лист, в якому вибачився за випробування ракет малої дальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram