ГоловнаСвіт

Суд у Гібралтарі зняв арешт з іранського супертанкера

Вимогу США про подальше затримання іранського судна було відхилено.

Суд у Гібралтарі зняв арешт з іранського супертанкера
Фото: Архивное фото

Верховний суд Гібралтару - заморської території Великобританії - в четвер, 15 серпня, зняв арешт з іранського супертанкера Grace 1.

Вимогу США про подальше затримання судна було відхилено, передає DW.

Як заявив головуючий суддя Ентоні Дадлі, на момент розгляду в суд не надійшов письмовий запит Вашингтона і танкер може покинути Гібралтар.

Офіційний представник влади Гібралтару повідомив, що індійський капітан судна і троє моряків були також 15 серпня офіційно звільнені з-під арешту. До цього часу вони перебували на волі під заставою.

Нагадаємо, 4 липня нафтовий танкер Grace 1, який прямував до Сирії, затримали портові служби Гібралтару і британські морські піхотинці.

Влада заморської території Великобританії вважає, що судно мало намір доставити свій вантаж на нафтопереробний завод у Сирії. Власником цього підприємства є юридична особа, яка підпадає під обмежувальні заходи ЄС, введені в 2011 році, і які включають нафтове ембарго.

Нагадаємо, з 2011 року в Сирії триває військовий конфлікт між режимом президента Башара Асада і різними угрупованнями його супротивників, а також терористичними формуваннями. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей. Понад 5 млн сирійців були змушені покинути країну.

У листопаді минулого року США також ввели санкції проти російських компаній, які сприяли постачанню нафти уряду Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram