ГоловнаСвіт

У день отруєння "Новачком" Скрипалів постраждав ще один британський поліцейський

Симптоми отруєння нервово-паралітичною речовиною проявилися у двох правоохоронців, але про одного раніше не повідомляли.

У день отруєння "Новачком" Скрипалів постраждав ще один британський поліцейський
Фото: EPA/UPG

Британська поліція повідомила, що минулого року виявила сліди нервово-паралітичної речовини "Новачок" у крові ще одного поліцейського, який брав участь в операції в Солсбері після отруєння ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії. Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на дані британської поліції.

"Детективи з контртерористичного підрозділу поліції, які розслідують атаку із застосуванням "Новачка" у Солсбері, підтвердили, що сліди нервово-паралітичної речовини були виявлені у зразках крові, які були взяті в іншого співробітника поліції тоді, коли сталося отруєння", - йдеться в повідомленні.

Поліцейський, у якого проявилися ознаки отруєння, успішно пройшов курс лікування після інциденту і незабаром повернувся на роботу.

Так, за даними британських слідчих, від впливу "Новачка" постраждали загалом двоє поліцейських.

Нагадаємо, 4 березня 2018 року Сергія і Юлію Скрипалів виявили непритомними в Солсбері. Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервово-паралітичної отруйної речовини під назвою "Новачок" (А-234). Висновки британців підтвердила комісія Організації із заборони хімічної зброї. Відповідальність за замах на Скрипалів британська влада поклала на Росію. У Москві відкидають ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram