ГоловнаСвіт

Байден пообіцяв зробити Україну пріоритетом міжнародної політики США в разі обрання президентом

Кандидат у президенти США озвучив чотири пункти своєї програми щодо України.

Байден пообіцяв зробити Україну пріоритетом міжнародної політики США в разі обрання президентом
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США та колишній віцепрезидент Джозеф Байден озвучив чотири пункти своєї програми щодо України, які він планує втілювати в разі обрання на пост президента США.

Відповідь Байдена наводить Рада з міжнародних відносин США (CFR), яка опитала кандидатів на пост від Демократичної партії щодо їх позиції з основних питань міжнародної політики, передає Голос Америки.

"Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики. У військовій сфері я надав би допомогу від США, включаючи зброю, щоб посилити здатність України захищатися. Я також би розширив успішне навчання Збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена", - сказав він.

В економічній сфері Байден має намір працювати над збільшенням західних прямих інвестицій і підтримати енергетичну незалежність України від Росії, особливо якщо "Північний потік-2" буде побудований у 2019 році, що "значно зашкодить доступу України до російського газу".

Ще одним пунктом програми Байден назвав надання допомоги США Україні тільки за умови антикорупційних реформ, включаючи призначення дійсно незалежних антикорупційних прокурорів і судів.

"Я підтримав би набагато більш потужну роль США поряд з Францією і Німеччиною в переговорах з Росією. Щоб дипломатія працювала, нам потрібен більший важіль щодо Москви, і це означає більш тісну співпрацю з європейськими партнерами і союзниками, щоб Росія платила велику ціну за війну, яка триває в Україні. Наша стратегічна мета - підтримати еволюцію демократичної, єдиної, суверенної України і змусити Кремль платити ціну за постійні атаки на міжнародний порядок", - заявив кандидат на пост президента США.

Раніше повідомляли, що Джо Байден обійшов Трампа у виборчих рейтингах у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram