ГоловнаСвіт

Через наближення тайфуну в Японії скасовано понад 250 авіарейсів

Завтра на острові частково зупиниться і залізничне сполучення.

Через наближення тайфуну в Японії скасовано понад 250 авіарейсів
Фото: EPA/UPG

Японські авіакомпанії були змушені скасувати не менш ніж 259 авіарейсів у зв'язку з наближенням тайфуну "Кроса", передає агентство Bloomberg.

Зміни в графіку торкнулися 105 внутрішніх рейсів компанії All Nippon Airways і 154 рейсів Japan Airlines Corporation. Керівництво All Nippon Airways розглядає можливість скасування і частини зарубіжних рейсів.

Через стихію, що насувається, компанія West Japan Railway Co. оголосила про зупинку руху Сінкансен - швидкісних поїздів - на ділянці від Осаки до станції Кокура з міркувань безпеки.

Своєю чергою в Kyushu Railway Co. пообіцяли з четверга скоротити кількість залізничних рейсів, а в Shikoku Railway Co. - скасувати їх усі на четвер.

За даними Японського метеорологічного агентства, зараз пориви вітру тайфуну "Кроса" сягають 100 км/год. Очікується, що вже в четвер тайфун принесе дощі в Японію. У декількох районах Японії влада попередила про загрозу повеней. У Сікоку очікують хвиль до 10 м.

Нагадаємо, в останні тижні Японія страждала через небувалу спеку: через високу температуру минулого тижня було госпіталізовано 12 тисяч осіб, 23 померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram