ГоловнаСвіт

Після вибуху на полігоні в Росії населенню рекомендували покинути домівки

Лікарі, які працювали під час вибуху, вирушили на обстеження до Москви.

Після вибуху на полігоні в Росії населенню рекомендували покинути домівки
Фото: topwar.ru

Російська влада порекомендувала жителям селища Ньонокса в Архангельській області, що недалеко від ракетного полігону, де стався вибух, покинути домівки.

Тим часом лікарі, які працювали під час вибуху, вирушили на обстеження до Москви, передає DW.

Жителям Ньонокса порадили покинути свої будинки з 14 серпня "у зв'язку з плановими роботами на військовому об'єкті". Про це у вівторок, 13 серпня, повідомила пресслужба адміністрації Сєвєродвінська. Влада міста назвала цей крок звичайною практикою під час проведення випробувань.

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про рішення евакуювати населений пункт, розташований за 40 кілометрів від Сєвєродвінська, де 8 серпня стався вибух на військовому полігоні. Однак губернатор Архангельської області Ігор Орлов спростував цю інформацію, назвавши такі повідомлення "повною нісенітницею".

У той самий час стало відомо, що архангельських лікарів, які надавали допомогу постраждалим під час вибуху, скерують на обстеження до Москви. За даними пресслужби уряду Архангельської області, "необхідність такого обстеження висловили самі працівники медичних установ". Перша група медиків уже вирушила для обстеження.

При цьому лікарі, які працювали на місці вибуху під Сєвєродвінськом, підписали зобов'язання не розголошувати інформації про цей інцидент, повідомило ТАСС із посиланням на джерело в медичних структурах Архангельська.

13 серпня Російська гідрометеорологічна служба повідомила, що рівень радіації в Сєвєродвінську, який відразу після вибуху перевищив на окремих станціях норму в 16 разів, уже через півгодини різко знизився, а через дві години нормалізувався.

Вибух на морській платформі на військовому полігоні в Архангельській області стався 8 серпня під час випробування ракети з радіоізотопним джерелом живлення. У результаті загинули п'ятеро співробітників російської державної корпорації "Росатом" і два представники Міністерства оборони РФ. Ще троє військових і троє співробітниць "Росатому" отримали поранення.

Російська влада вирішила на місяць закрити для судноплавства акваторію Двінської затоки Білого моря поблизу полігону.

Президент США Дональд Трамп заявив, що в Архангельській області вибухнула крилата ракета з ядерною енергетичною установкою "Буревісник", яку НАТО класифікує як Skyfall. Російська влада поки що не підтвердила і не спростувала цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram