ГоловнаСвіт

Віцепрем'єр Італії вступив у перепалку з Річардом Гіром через мігрантів

"Цей щедрий мільйонер може забрати їх до Голлівуду і розмістити на своїх віллах".

Віцепрем'єр Італії Маттео Сальвіні вступив у заочну перепалку з американським актором Річардом Гіром щодо ставлення Італії до мігрантів.

Про це пише BBC.

Гір у п'ятницю побував на судні Open Arms, на борту якого перебувають 160 осіб. Влада не дає кораблю дозволу на вхід у територіальні води Італії.

Судно Open Arms біля берегів Іспанії навесні 2019 року
Фото: EPA/UPG
Судно Open Arms біля берегів Іспанії навесні 2019 року

Актор провів паралель між політичною ситуацією в Італії та США.

"У нас є проблеми з біженцями з Гондурасу, Сальвадору, Нікарагуа, Мексики. Це дуже схоже на те, що відбувається у вас, - заявив актор на пресконференції на італійському острові Лампедуза. - Це повинно припинитися скрізь на цій планеті. І це припиниться, якщо ми скажемо стоп".

Річард Гір
Фото: EPA/UPG
Річард Гір

Він порівняв віцепрем'єра, міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні з президентом США Дональдом Трампом, якого активно критикують за його політику щодо мігрантів.

Сальвіні швидко відреагував на висловлювання Річарда Гіра.

"Ми вдячні цьому щедрому мільйонеру за занепокоєння про долю мігрантів. Він може забрати їх до Голлівуду на своєму приватному літаку і розмістити їх на своїх віллах. Дякую, Річарде!" - заявив італійський віцепрем'єр.

Сальвіні домагається посилення політики щодо кораблів, які належать НКО і доставляють до берегів Італії мігрантів, врятованих у морі.

У суботу судно Open Arms іспанської правозахисної організації Proactiva, що перебуває в центральній частині Середземного моря, підняло на борт ще 39 мігрантів. Європейські країни відмовляються приймати корабель, на борту якого вже 160 вихідців з Африки, які намагалися дістатися до Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram