ГоловнаСвіт

​На протестних акціях в Росії в суботу затримали 352 осіб

У Москві відбувся найбільший за вісім років мітинг.

​На протестних акціях в Росії в суботу затримали 352 осіб
Фото: EPA/UPG

На протестних акціях у Росії у суботу затримали 352 осіб. Про це свідчать підрахунки "ОВД-Инфо".

Більшість були затримані в Москві. Денний мітинг, що став найбільшим за вісім років, був узгоджений з владою і пройшов спокійно, але після його закінчення частина людей попрямувала до будівлі адміністрації президента. Там було затримано 256 осіб, пише "Настоящее время". Щонайменше п'ять з них провели у відділенні поліції ніч.

В інших містах, де проходили акції солідарності з московськими протестувальниками, також затримували їх учасників. У Петербурзі затримали 79 осіб, в Ростові-на-Дону - 13, в Брянську і Сиктивкарі - по дві людини.

Акції протесту в Москві спричинені відмовою влади допустити до виборів у міську думу незалежних кандидатів (зібрані ними підписи виборчкоми визнали недійсними). Ще одна вимога мітингу 10 серпня - звільнити заарештованих у справі про "масові заворушення". Так Слідчий комітет кваліфікував несанкціоновані мітинги і ходи в столиці РФ, які проходили кілька вихідних поспіль.

Главу штабу одного з незалежних кандидатів Івана Жданова, який зараз відбуває адміністративний арешт, Бориса Золотаревського затримали після мітингу, оскільки він закликав йти до будівлі адміністрації президента. Золотаревського доставили у відділ поліції "Китай-місто" і залишили там до понеділка. На нього склали протокол за частиною 2 статті 20.2 КпАП ("Організація неузгодженого публічного заходу").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram