ГоловнаСвіт

​На Храмовій горі в Єрусалимі спалахнули заворушення, є постраждалі

День жалоби юдеїв збігся з мусульманським святом.

​На Храмовій горі в Єрусалимі спалахнули заворушення, є постраждалі
Фото: twitter.com/ynetalerts

На Храмовій горі в Єрусалимі відбулися масові заворушення, для припинення яких були залучені сили поліції зі сльозогінним газом і шумовими гранатами.

Про це пише 9tv.co.il.

Цього року єврейський день жалоби Дев'ятого ава (день, коли були зруйновані Перший і Другий єрусалимські храми) збігся з мусульманським святом Курбан-байрам.

Зазвичай, у дні мусульманських свят ізраїльська поліція закриває доступ на Храмову гору для відвідувачів-немусульман. Однак у зв'язку з днем жалоби деякі юдейські організації звернулися до влади забезпечити їм доступ на Храмову гору.

Враховуючи виниклу напруженість, керівництво єрусалимської поліції спочатку ухвалило рішення обмежити доступ мусульман у мечеті Храмової гори і закрити доступ для відвідувачів, які не сповідують іслам.

Це рішення було сприйняте з обуренням як арабами, так і євреями. В результаті ізраїльські силовики змушені були придушувати арабські заворушення на території Храмової гори і стримувати обурених іудеїв біля воріт Муграбі, які ведуть на Храмову гору.

Фото: Поліція Ізраїлю

Приблизно об 11:00 за місцевим часом після оцінки ситуації в штабі єрусалимської поліції було ухвалено рішення відкрити доступ відвідувачам-немусульманам на Храмову гору. У правих єврейських колах це рішення сприйняли як свою перемогу.

Після того, як було ухвалено це рішення, зіткнення між мусульманами та ізраїльськими силовиками на Храмовій горі відновилися з новою силою.

Newsru.co.il пише, що під час зіткнень постраждали десятки учасників заворушень, зокрема неповнолітніх. Медична допомога була надана чотирьом травмованим співробітникам поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram