ГоловнаСвіт

Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ

Протестувальники перекрили залізничну станцію, залу прильоту аеропорту й інші важливі об'єкти.

Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ
Фото: EPA/UPG

У суботу поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ для розгону антиурядової демонстрації. Це не привело до припинення масових акцій: протестувальники перегрупувалися та зібралися в іншому районі міста, пише агентство Reuters.

Повідомляється, що тисячі людей заблокували залу прильотів місцевого аеропорту, а також залізничну станцію та інші важливі міські об'єкти.

Повідомляється, що в найбільшому міському окрузі Коулуні під час розгону демонстрації під газову атаку потрапили й туристи, що були там, точної інформації про постраждалих іноземців натепер немає. Повідомляється, що протестувальники повернулися на площі вже в шоломах і масках, багато хто був озброєний кийками та щитами.

Представник уряду назвав демонстрації "незаконною діяльністю", яка "значно вплинула на повсякденне життя людей". 

Нагадаємо, у червні на акції протесту вийшли близько одного мільйона чоловік. Таких масових акцій у Гонконзі не було від часу його повернення з-під влади Великої Британії під юрисдикцію КНР 1997 року. Демонстрація переросла в бійку з поліцією, яка застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і гумові кулі.

Законопроєкт про екстрадицію до КНР, що поширюється на всіх жителів Гонконгу, а також на іноземців та громадян КНР, які мешкають у цьому місті, або туристів, спричинив широку критику та побоювання того, що він поставить під загрозу правову систему, на якій ґрунтується міжнародний фінансовий статус Гонконгу. Опозиція побоюється, що під загрозою екстрадиції в Китай опиняться дисиденти.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram