ГоловнаСвіт

Внаслідок вибуху на полігоні в РФ загинули п'ять співробітників "Росатому"

Раніше повідомляли про двох загиблих.

Внаслідок вибуху на полігоні в РФ загинули п'ять співробітників "Росатому"
Фото: topwar.ru

Внаслідок вибухуна військовому полігоні в Архангельській області, який стався 8 серпня, загинули п'ять співробітників корпорації "Росатом". Ще троє отримали травми і опіки різного ступеня тяжкості.

Про це повіомила прес-служба корпорації.

До цього Міноборони РФ інформувало, що загинули двоє людей, поранені - троє.

За неофіційними даними, постраждалих було щонайменше 15 осіб. За даними видання Baza, у шістьох постраждалих діагностували радіаційне опромінення. З Северодвінська їх перевезли у Москву до державного біофізичного центру імені Бурназяна. Водії машин швидкої допомоги були одягнені у костюми хімзахисту.

"Росатом" повідомив, що вибух стався під час робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення на рідинній руховій установці. За даними джерела "Интерфакса", в результаті "загоряння експериментальної рідинної рухової установки" на полігоні загинули як співробітники "Росатому", так і фахівці Міноборони.

Нагадаємо, що вибух стався на території військового полігону біля селища Ньонокса за 40 км від Северодвінська. У районі Ньонокси проводяться випробування зброї, в тому числі балістичних і крилатих ракет, використовуваних російським флотом. З чуток, у невдалих випробуваннях могла брати участь нова гіперзвукова ракета "Циркон".

Після вибуху на сайті адміністрації Северодвінська з'явилося повідомлення про короткочасне підвищення радіаційного фону.

Місцеве видання 29.ru повідомило, що після вибуху жителі Архангельська і Северодвінська розкупили йод в аптеках. Він використовується для зниження ефекту впливу радіації на організм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram