ГоловнаСвіт

У Росії вирішили створити спеціальні місця для мітингів

Проводити акції за їх межами заборонять.

У Росії вирішили створити спеціальні місця для мітингів
Митинг в Москве
Фото: ovdinfo.org

У Раді федерації Росії планують посилити законодавство про мітинги, зокрема створити перелік місць, де можна проводити мітинги.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Як пояснила член Ради Федерації РФ Людмила Бокова, якщо закон ухвалять, то в кожному місті буде встановлено конкретне місце для мітингів, за межами якого протестувати буде заборонено.

"Ми всі пам'ятаємо танці іноземних парламентарів на Майдані. А серед тих людей, які ходили по вулицях Москви, хіба не було іноземних дипломатів? ...Є списки у нас, хто, куди, навіщо ходив. Ми неодноразово говорили про підготовку за кордоном відповідних діячів - і як піхоти, і як організаторів на низькому або навіть високому рівні. Є оперативна зйомка: я бачив, як у провулках навчали людей ті самі громадяни, які отримують уроки за кордоном", - прокоментував ініціативу голова комісії із захисту державного суверенітету і запобігання втручанню у внутрішні справи РФ Андрій Клімов.

Представник Міністерства закордонних справ РФ додав, що в мікроблозі Twitter консульського управління США нібито було розміщено інформацію про підготовку несанкціонованих акцій, а також карту Москви із зазначенням районів, де вони пройдуть.

Нагадаємо, в столиці РФ понад два тижні тривають масові виступи з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах у Мосміськдуму. 3 серпня акцію провели у форматі прогулянки по Бульварному кільцю. На розгоні однієї з акцій в центрі Москви помітили командира "Беркута" Сергія Кусюка.

За даними російського правозахисного порталу ОВД-Инфо, кількість затриманих на акції "Повернемо собі право на вибори" в центрі Москви в суботу, 3 серпня, перевищила 1000. У той самий час російський "Интерфакс" повідомив, що в суботу, 3 серпня, на акції було затримано понад 50 неповнолітніх. П'ятьох осіб госпіталізували.

Коментуючи мітинги, МЗС РФ звинуватило США та Німеччину у втручанні у внутрішні справи країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram