ГоловнаСвіт

Трамп призначив в.о. директора Нацрозвідки США

Адмірал Магвайр зробив довгу і видатну кар'єру в армії.

Трамп призначив в.о. директора Нацрозвідки США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що призначив виконувачем обов'язки директора Національної розвідки Джозефа Магвайра і прийняв відставку заступника директора Сью Гордон.

Про це він повідомив у Twitter.

"Я радий повідомити вам, що шановний Джозеф Магвайр, нинішній директор Національного контртерористичного центру, буде призначений виконувачем обов'язки директора Національної розвідки з 15 серпня", - написав Трамп.

Президент США зазначив, що Магвайр може пишатися "багаторічною видатною кар'єрою" в складі ВМС США, де займав керівні посади різних рівнів, включно із посадою голови Командування спеціальних операцій, що здійснює оперативне планування.

Джозеф Магвайр 2010 року подав у відставку, завершивши службу в американських ВМС. Крім того, претендент на посаду ODNI є стипендіатом Гарвардського університету в галузі національної безпеки.

"Не сумніваюся, що він відмінно впорається зі своїми обов'язками", - резюмував Трамп.

Нагадаємо, раніше у відставку подали голова ODNI Деніел Коутс, який посів цю посаду в березні 2017 року і неодноразово демонстрував розбіжності з керівником держави в питаннях, пов'язаних з РФ, КНДР та Іраном, а також його заступниця Сью Гордон. У записці, поданій Трампу, вона пояснила, що воліла б не йти, але зберігає вірність "своїй команді". Голова спецкомітету з розвідки Палати представників Адам Шифф назвав відтік кадрів "нищівною втратою" для національної розвідки.

Раніше конгресмен-республіканець Джон Реткліфф, якому Трамп запропонував очолити Нацрозвідку, зволів залишитися в Конгресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram