ГоловнаСвіт

На Apple подали в суд за прослуховування користувачів Siri

В угоді Apple сказано, що компанія може почати запис після слів «Привіт, Siri», проте помічника можна активувати і іншими діями.

На Apple подали в суд за прослуховування користувачів Siri

У США подали колективний позов до суду на корпорацію Apple через прослуховування розмов користувачів голосового помічника Siri. Про це повідомило агентство Bloomberg.

Позивач, який представляє інтереси неповнолітнього, звинувачує Apple в порушенні законів штату про захист приватного життя, які забороняють запис розмов без згоди користувача.

Крім того, корпорацію Apple звинувачено в дачі неправдивих свідчень Конгресу у відповіді на запит про захист конфіденційних даних користувачів.

У позові зазначено, що в призначеній для користувача угоді Apple йдеться про право компанії записувати команди після слів «Привіт, Siri», проте помічник «може бути активований майже всім», наприклад, звуком блискавки або підняттям руки.

Видання також згадало про розслідування The Guardian, у якому розповіли, що до співробітників Apple часто потрапляють записи з конфіденційною інформацією.

Нагадаємо, з 30 липня на "Українській біржі" почалася торгівля акціями Apple. Перша угода була укладена о 12:25 на 95 акцій за ціною 5792 грн/шт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram