ГоловнаСвіт

У Грузії сьогодні вшановують пам'ять 408 жертв російсько-грузинської війни

7 серпня 2008 року регулярна армія Росії вторглася на територію Грузії.

У Грузії сьогодні вшановують пам'ять 408 жертв російсько-грузинської війни

У Грузії над усіма державними установами сьогодні, 8 серпня, приспущено державні прапори в пам'ять про жертв російсько-грузинської війни 2008 року. Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

На згадку про загиблих під час бойових дій у серпні 2008 року прапори приспущено над парламентом, президентським палацом, перед адміністрацією уряду й іншими будівлями державних структур і в Тбілісі, і в інших містах і регіонах країни.

До 11-ї річниці серпневої війни по всій країні проходять акції пам'яті, організовані урядом і громадськими організаціями.

Під час військових дій з грузинської сторони загинули 408 осіб: 170 військовослужбовців, 14 поліцейських і 224 мирних жителі.

У результаті військового конфлікту біженцями стали 26 тис. жителів грузинських сіл регіону. Загальна кількість вимушено переміщених осіб, з урахуванням грузинського населення, яке покинуло Абхазію 1993 року, перевищила 263 тисячі осіб.

Нагадаємо, в серпні 2008 року Росія визнала незалежність Цхінвалі і Сухумі. Уряд у Тбілісі у відповідь розірвав дипломатичні відносини з Москвою, а самопроголошені республіки Південну Осетію й Абхазію оголосив окупованими територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram